Jazz in Duketown 2010

De 37ste editie van Jazz in Duketown zit er op. De nieuwe koers in de programmering van het festival heeft gezorgd voor prachtige en verrassende optredens. De 200 vrijwilligers genieten nu na van vier succesvolle dagen vol muziek. Het mooie weer maakte het Jazzgevoel meer dan compleet. Jazz in Duketown 2010 was de start van een nieuwe koers binnen het festival. Het nieuwe bestuur heeft heldere keuzes gemaakt die recht doen aan het zijn van een Jazzfestival en een Bosch festival. Met de toevoeging van nieuwe elementen zoals Villa Vinyl, JazzJockey’s, Jazzy Huiskamers en een Jazzclub op de Markt is ervoor gezorgd dat Jazz weer helemaal terug is in het hart van het festival. Bert Boeren, de nieuwe programmeur van Jazz in Duketown, blikt tevreden terug. Hij kreeg veel  positieve reacties tijdens het festival. Dit geeft aan dat Jazz in Duketown op de goede weg is. “Artiesten, pers en publiek reageren enthousiast op de gemaakte keuzes. Verrassende combinaties als Eric Vloeimans met Colin Benders of Het Brabants Jazz Orkest met Ellen ten Damme laten zien dat Jazz ook voor een breed publiek meer dan de moeite waard is”. Ook de Jazzclub op de Markt viel, vooral overdag, in de smaak. De intimiteit van de Jazzclub bracht het publiek weer dicht bij de Jazz.

Ondanks het feit dat het clubgevoel de komende jaren nog uitgebouwd mag worden, reageerden het publiek en de artiesten reeds enthousiast op de eerste editie van dit nieuwe concept: “Verrassen, Vernieuwen en Beleven”. In het talentprogramma JazzinU was er speciale aandacht voor jonge talenten. Ruim 30 jonge talenten uit de regio beleefden met JazzMania, Madeline Bell en Boris een wervelend optreden. Hun podiumdebuut viel erg in de smaak viel bij het publiek. Dit concept is in samenwerking met Rabobank gerealiseerd. Een mooie programmering trekt altijd veel publiek naar ’s-Hertogenbosch. De bezoekers konden daarbovenop genieten van een zonovergoten stad. De pleinen en straten waren vol met mensen die genoten van de muziek, het weer en de gezelligheid. De Markt was vooral overdag goed bezet. De overige pleinen waren van vroeg tot laat overvol. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen via een nauwkeurige meting de bezoekersaantallen te achterhalen. De meting wordt uitgevoerd door Bluetrace op basis van

VrijdagZaterdagZondagMaandag

GSM-signalen. Dat men hiervoor durft te kiezen in plaats van ruwe schattingen, laat zien dat de organisatie verder professionaliseert. Jazz in Duketown is één van de eerste festivals die deze methode gebruikt. Dus ook op dit vlak vernieuwend. De cijfers volgen in de loop van deze week. Al met al kijkt voorzitter Vincent Ketelaars terug op een uitermate geslaagd evenement: “Vanuit sponsoren, het gemeentebestuur, onze horecapartners en het publiek heb ik veel goede reacties mogen ontvangen. Als vrijwilligersfestival zijn wij trots zo´n belangrijk Bossch evenement te mogen organiseren. Let’s Jazz in 2011!”.