De Bossche kermis 2009

De kermis krijgt van het publiek een gemiddeld rapportcijfer van 7.6, vorig jaar was dat 7.1. Die cijfer komen van het onderzoeksbureau Dynamic Concepts Consultancy op basis van 500 ingevulde vragenlijsten.

Dankzij de Parade die als extra kermisterrein is toegevoegd, stijgt volgens het bureau het aspect 'omvang'. Minpunten van de kermis 2009 zitten hem in de verbindende Kerkstraat en de opstelling.

        

          

De nieuwe opzet van de Bossche kermis heeft bij enkele kermisexploitanten geleid tot positieve en

Op de MarktOp de Parade

negatieve reacties. Vooral het feit dat de kermis door de week om 23.00 uur moest sluiten in plaats van om 00.00 uur viel verkeerd bij sommige exploitanten van de grotere attracties. Kermisbezoekers die niet beter wisten, kunnen gisteravond even hebben gedacht dat de Moriaan in lichterlaaie stond. De sirenes gilden, het vuur sloeg uit de ramen van ‘ het oudste bakstenen huis van Nederland’. De brandweer had de nagebootste brand ‘ snel onder controle’. De slotact in de laatste uren van de tiendaagse Bossche kermis trok veel publiek, dat samendromde op de hoek van Markt en Marktstraat. Maar de ‘ Brand in de Moriaan’, met vooral de gevel aan de Marktstraat als ‘ brandhaard’, maakte aanzienlijk minder indruk dan eenzelfde spektakel op de laatste kermisavond van 2008. Toen stond de hele voorgevel van het stadhuis ‘ in de hens’. Nu was alles na een kwartiertje weer voorbij en konden de bezoekers nog een laatste rondje langs de kraampjes en attracties maken. De met Parade en Kerkstraat flink uitgebreide kermis trok aanzienlijk meer bezoekers dan vorig jaar.