HomeStadswandelingGeschiedenisBinnendiezeSint-Jan's-HertogenboschBossche wijkenOeteldonkEvenementen

Jazz in DuketownTheaterfestivalKermisMaritiem

Evenementen

Carnaval staat niet op zichzelf. Het feest is nog niet voorbij of een aantal Bosschenaren maakt zich al weer op voor een volgend feest van ontmoeten. Het staat in het teken van de paardensport. In maart is het de beurt aan Indoor Brabant. Hier is sprake van een concours hippique waar nationale en internationale toppers of afkomen. Indoor Brabant past in een traditie. De Bosschenaar had altijd al iets met paarden. Een soldatenstad, en dat was 's-Hertogenbosch, kende vroeger ook veel paarden. Daarnaast zet Indoor Brabant ook de toon als een voorbeeld van moderne relatiemarketing. Bedrijven fêteren hun klanten en relaties maar wat graag met een logeplek en sfeervol buffet. Op 5 mei is er opnieuw feest. De Bosschenaar viert Bevrijdingsdag met een feest tegen onderdrukking, waar ook ter wereld. Jong en oud, blank en zwart, man en vrouw, Nederlander en buitenlander maken muziek en luisteren ernaar. Bovendien genieten ze van elkaar gerechten. Ze informeren elkaar over de talloze acties tegen onderdrukking en voor de rechten van de mens.

  

In het Pinksterweekend is het de beurt aan 'Jazz in Duketown'. Het is een van de jongere evenementen in de geschiedenis van de stad. Vraag niet naar een historische verklaring die ver teruggaat. Of het moest zo zijn dat de Bosschenaar steeds weer op zoek is naar gelegenheden die hem en de bezoeker van de stad in staat stellen van ontmoeten een feest te maken. Het theaterfestival Boulevard volgt in de maand augustus. Als de medewerkers van dit festival tribunes en stellages afbreken en opbergen zijn op een andere

plek in de stad kermisexploitanten al weer doende hun attracties op te bouwen. Eenmaal per twee jaar staat 'het havengebied' van de stad in het teken van Den Bosch Maritiem. 's-Hertogenbosch is ook waterstad, stellen de organisatoren terecht. De stad werd gesticht aan de delta van de Aa en de Dommel. De wijdvertakte Binnendieze stroomt door de binnenstad en was eeuwenlang de basis van veel handel en nijverheid. De Zuid-Willemsvaart versterkte de status van waterstad slechts. De plezierjachten die tegenwoordig vanaf de Maas over de Dieze richting 's-Hertogenbosch varen, zijn eigenlijk al in de stad. De oude hertogstad ligt voortaan ook aan de Maas.

    

De evenementen in de stad:

      

      

 

VorigeHomeWebsite informatieLinksGastenboekVolgende

   

Foto's copyright © bij groetenuitdenbosch.nl