Stadswandeling

 De Oude Binnenstad

 De Vestigingwerken

 Oeteldonk

 De Bossche Wandeling:

     Uilenburg - Vughterstraat

     Hinthamerstraat - Hekellaan

     Kerkstraat - Spinhuiswal

     Orthenstraat - Sint Josephstraat

     Markt - Torenstraat

 Geschiedenis

 Binnendieze

 Sint-Janskathedraal

 's-Hertogenbosch

 Vestingstad in het groen

 Bossche wijken

 Oeteldonk

 Evenementen

 

 

 

 

       

Stadswandeling

       

s-Hertogenbosch heeft een stadshart daterend uit de middeleeuwen de oude gevels en prachtig gerestaureerde monumenten sieren de stad de Moriaan is hier een goed voorbeeld van maar een stadswandeling door het centrum van s-Hertogenbosch is meer dan een rondje oude gebouwen of stadsmuren.

    

We beginnen onze rondleidingen op het Stationsplein, als middelgrote stad in Noord Brabant heeft s-Hertogenbosch veel te bieden. Goed bereikbaar met de auto en treinen, de auto kunt u achterlaten bij n van de parkeergarages. Kom ga mee op ontdekkingsreis doe de stadswandeling we nemen u mee langs de mooiste en belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van de oude binnenstad, klik hier onder voor de wandelingen.

Onderwerpen over de Stadswandelingen:

         

De oude binnenstad

Deze stadswandeling vertrek van het stationsplein zal door de gehele binnenstad gaan.

De vestigingswerken

Aan de vesting van 's-Hertogenbosch is in elke eeuw gebouwd, veranderd, toegevoegd en afgebroken. Het doel is steeds om de vesting te laten voldoen aan de eisen van de betreffende tijd. De huidige vesting is dan ook een aaneenschakeling van bouwwensen en -technieken in verschillende tijden.

Oeteldonk

Loop mee en kom erachter hoe het 'spelleke' in Oeteldonk wordt gespeeld. We eindigen bij het Oeteldonks Gemintemuzejum waar de historie, waardevolle voorwerpen en uniek beeldmateriaal van carnaval in Oeteldonk tentoon wordt gesteld.

De Bossche wandeling Uilenburg - Vughterstraat

Hier heb je de wandelroute beschrijving van binnenstad Uilenburg - Vughterstraat vertrekpunt is Visstraat ter hoogte van de Lepelstraat.

De Bossche wandeling Hinthamerstraat - Hekellaan

Hier heb je de wandelroute beschrijving van Hinthamerstraat - Hekellaan vertrekpunt is Hinthamerstraat ter hoogte van de Muzerije.

        

      

De Bossche wandeling Kerkstraat - Spinhuiswal

Hier heb je de wandelroute beschrijving van Kerkstraat - Spinhuiswal vertrekpunt is Markt ter hoogte van de Kolderstraat.

De Bossche wandeling Orthenstraat - Sint Josephstraat

Hier heb je de wandelroute beschrijving van Orthenstraat - Sint Josephstraat vertrekpunt is Burgemeester Loeffplein ter hoogte Marktstraat.

        

De Bossche wandeling Markt - Torenstraat

Hier heb je de wandelroute beschrijving van Markt - Torenstraat vertrekpunt is op de hoek van de Torenstraat / Hinthamerstraat.

home

Website informatieGastenboek

Foto's copyright bij groetenuitdenbosch.nl