Stadswandeling

 Geschiedenis

 Binnendieze

 Sint-Janskathedraal

 's-Hertogenbosch

 Vestingstad in het groen

 Vestigingwerken

 Natuurgebieden:

     De Bossche Broek

     De Moerputten

     De Gement

     Engelermeer

     Crèvecoeur

     De Maasuiterwaarden

     Orthensedijk / De Heinis

     Hooge Heide

 Zuid-Willemsvaart

 Bossche wijken

 Oeteldonk

 Evenementen

       

Vestingstad in het groen

De Maasuiterwaarden

       

Bochtige begrenzing van het uiterwaardengebied - Over de oude rivieroeverwal tussen Empel en de Maaspoort werd de Maasdijk aangelegd. Aan de

noordkant vind je de Maas en prachtige natuur. De Maasdijk vormt een bochtige begrenzing van het uiterwaardengebied. In het uiterwaardengebied zie je meidoornhagen langs gras- en akkerlanden. Het is een vrij open landschap. Rond de wielen langs de dijk staat veel hoge beplanting, en op de pieren van de Maas bomen. Op de Maasdijk zelf is het door de waterstaatkundige functie niet toegestaan om bomen te planten. De dijk is enkele jaren geleden nog verzwaard in verband met hoogwater.
         

Agrarisch gebied - De binnendijkse polders hebben een open karakter. De zone tussen De Groote Wielen, Empel, Maaspoort en Bokhoven krijgt het karakter van een agrarisch gebied met graslanden en meidoornhagen. De routes en wegen die loodrecht op de dijk staan, zijn beplant met essen.

      

Bufferzone - Door de landschappelijke bufferzone tussen woonwijk en de Maasdijk is de dijk goed zichtbaar. Hij heeft een belangrijke recreatieve functie. Vanuit de Maasdijk komt het groen met grote lobben de wijk in. Vanuit de Maaspoort loop je zo door de weilanden naar de Maasdijk.

        

home

Natuurgebieden:Vorige1234578Volgende

Website informatieGastenboek

Foto's copyright © bij groetenuitdenbosch.nl